12/24/2007

...segons el teorema de Nöether.

Diuen que quan una quantitat es conserva, es que hi ha una simetria. Senzill , curt ,elegant . Poderós. Cabdal .Em sembla recordar que si l’energia es conserva , el temps és invariant respecte a les translacions. Ves per on. Quan una quantitat es conserva vol dir que es manté constant . Allò que donés, tard o d’hora t’és retornat. En aquestes cabòries estava jo, quan dalt de la Gorra Marinera, l’Andreu em proposà anar a escalar .
Ara ,al peu de la Bitlla, fa cinc minuts que negocia la primera tirada. A part dels dos espits , posa dos friends i una baga a una sabina. El tio puja molt bé. Munta la reunió a la sabina . Un buril d’expansió, un parabolt, i la sabina,con no. Arribo a la reunió i el felicito. Ara em toca a mi, sé el que m’espera , i la veritat, espero conservar la calma. Surto posant una cinta a l’alzineta, més que res per estalviar-nos llençar les cordes si patino. Al cap d’un parell de metres poso un friend del tres. Surto, la patrulla que hi ha fins el pitó universal és llarguiiiiiíssima . Flipo, i rebufo. Passo la corda pel pitó, més relaxat alço la vista. El buril encara està a cinc metres. Faig els passos neguitejat. L’excursió del friend al pitó m’ha deixat tocat. Passo la corda pel buril, agafat a la bústia que hi ha just al costat. El pas de sortida , no és difícil , però sortint d’un buril rovellat...Sé que com peti si caic, el pitó saltarà, i el friend que hi ha deu metre per sota..., no em pararà. Fatal, terrible...,i una merda ,jo tinc el ganivet, i tallaré el pastís com em surti dels ous. Em recoloco a l’aresta, trec el cul en fora, i pa’ arriba. Pinço la deisy pel rappel al cap de poc. Estic content. Encara puc fer l’Aresta Brucs de la Bitlla.
L’Andreu puja com un coet. Li ha encantat la via. La veritat es que no n’hi ha per menys. Al cim el boli no pinta , i per tant no podem deixar constància de la nostra ascensió. Mentrestant , l’Enric Bassas s’esbaralla amb el segon llarg de la Sidharta. L’Enric Mullor l’assegura. Fan una bona cordada. Crec que nosaltres també. Alguna quantitat es conserva, per que he vist una simetria...

5 comentaris:

Loli Jackson ha dit...

Bon Nadal!!!!!

:**

R'nR!!

Andreu ha dit...

Veritablement va fer un dia fantàstic. La ascesió va se sublime i els Enrics a la Sidharta...

ZAGASO ha dit...

Hòstia nen, una mica espès!!!!

jejejejejeje

No t'encabòries més, que se't travessaran els torrons!!!

Bon Nadal

Malalesmans, geògraf dels meus xergais ha dit...

Bon Nadal a tots!!!!!!!!!!

Loli Jackson ha dit...

Tu manes, Berny... Ja et vaig enviar un mail amb el meu num, aixi que ja faras un truc, o envies un sms dientme hora i lloc, i ens fikem d'acord.

:**